Filtruj według

Herbata

Zielona i biała herbata
Są poddawane procesowi fermentacji, dzięki temu końcowy produkt jest najbardziej zbliżony do składu świeżych liści. Białe i zielone herbaty mają najwyższą zawartość polifenoli, korzystnie działających na układ krążenia, odtruwających, opóźniających procesy starzenia i chroniących przed nowotworami. Napary z białej herbaty, w której składzie znajdują się najmłodsze listki i pączki, mają słomkowy kolor i delikatny, słodkawy smak. Zielona herbata jest z kolei bardziej gorzka i cierpka.

Czarna herbata
Podczas jej produkcji liście herbaciane są w całości poddawane fermentacji. Zyskują przez to charakterystyczny smak i aromat, ale tracą część cennych przeciwutleniaczy. Co ciekawe, z przefermentowanych liści herbacianych kofeina jest uwalniana w większej ilości. Napary z czarnej herbaty zawierają jej nawet 3-krotnie więcej niż z herbaty zielonej!

Czerwona herbata (Pu-erh)
Jest poddawana częściowej (ok. 70 proc.) fermentacji wpływającej na powstawanie jej intensywnego ziemistego aromatu. Napary z czerwonej herbaty obniżają stężenie cholesterolu, oczyszczają i wzmacniają organizm oraz wspomagają procesy trawienne. Pu-erh to również prawdziwy pogromca tłuszczu, który skutecznie pomaga pozbyć się zbędnych kilogramów.


Herbata

Jest 20 produktów.

Pokazano 1-12 z 20 pozycji

Aktywne filtry