Filtruj według

Owoce liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne. Początkowo sięgało po nią jedynie wojsko amerykańskie podczas II wojny światowej (później żywnością liofilizowaną zainteresowało się NASA). Dziś osoby zawodowo zajmujące się sportem oraz podróżnicy chętnie korzystają z gotowych, liofilizowanych posiłków, bo są zdrowe i jednocześnie szybkie w przygotowaniu. W przypadku żywności liofilizowanej nie ma konieczności używania konserwantów, wzmacniaczy smaku oraz barwników. Po dodaniu wody żywność ma ładny kolor i zachowaną strukturę oraz swój naturalny smak. Odparowana woda to, zależnie od produktu, nawet 95-98% masy produktu. Tak lekkie opakowania łatwo się przewozi i magazynuje. Ze względu na małą (około 2%) zawartość wody produkty liofilizowane są dość stabilne mikrobiologicznie. Ważne jednak, by były przechowywane z dala od wilgoci.

Owoce liofilizowane

Jest 9 produktów.

Pokazano 1-9 z 9 pozycji

Aktywne filtry