Orzech włoski

5,99 zł
Brutto

Włoskie jest to gatunek drzew liściastych pochodzący należący do rodziny orzechowatych. Drzewo osiąga wysokość do 30 m i średnicę do 2 m. Spotkać go można w formie dzikiej na Bałkanach, w południowo-wschodniej Europie a także w południowo-zachodniej środkowej i wschodniej Azji. Ponadto spotkać go można w Himalajach, północnej Mjanmie i południowo-zachodnich Chinach. W Polsce jest powszechnie uprawiany i często dziczejący.

Skład: Orzechy włoskie dostarczają niezmiernie dużą ilość energii zawierają kwasy omega 3, ponadto są źródłem białka, ponadto zawierają: 27%/100g – białka, 9%/100g – potasu, 18%/100g – błonnik, 146%/100g – manganu ponadto witaminę C, tiaminę, cynk, fosfor, waoń, żelazocynk, miedź, witamina E – gamma

Waga
Ilość

  • Przed zakupami zapoznaj się z regulaminem sklepu Przed zakupami zapoznaj się z regulaminem sklepu
  •  Wybierz dogodny dla siebie sposób dostawy Wybierz dogodny dla siebie sposób dostawy
  •  Poznaj naszą politykę zwracania zakupionych towarów Poznaj naszą politykę zwracania zakupionych towarów
50 Przedmioty
Nowy produkt

Komentarze

Napisz swoją opinię

Migdały kalifornijskie

Migdały – to nasiona migdałowca największym producentem migdałów jest Kalifornia. Spotkać go można w postaci drzewa lub w formie krzewu. Ma luźną, rozpostartą, jasnozieloną koronę, ciemnobrązową korę pnia, a sześciocentymetrowe, wąskie i lancetowate liście o piłkowanych brzegach opadają przed zimą. Migdały rozwijają się w łupinie otoczonej łuską. Dojrzewanie migdałów powoduje wysychanie i pękanie, odsłaniając łupinę otaczającą migdał. Migdały wysychają w sposób naturalny w łupienie do momentu zbioru. Wyróżnia się migdały słupek, płatek a także w całości.

Skład: Migdały zawierają: tokoferole - witamina E, mangan, magnez, miedź, błonnik, ryboflawinę - witamina B2, białko.

Napisz swoją opinię