Orzech nerkowca

7,50 zł
Brutto

Nerkowce, są to orzechy, które są częścią, które przypominają jabłka owoców, które pochodzą z Brazylii drzewa, które zwane jest nanerczem zachodnim. Nerkowce charakteryzuje delikatny, słodkawy smak i są znacznie bardziej miękkie w porównaniu do innych orzechów.

Skład: Nerkowce to źródło cennych minerałów i witamin. Witaminy C, B6, E, K, kwas foliowy, tiamina, ryboflawina, niacyna, a także wapń - 37mg, żelazo 6,68mg, magnez 292mg, fosfor 593 mgr, potas – 660 mg, sód, cynk. Nerkowce to także bogactwo w białko tłuszcz, węglowodany, błonnik.

Waga
Ilość

  • Przed zakupami zapoznaj się z regulaminem sklepu Przed zakupami zapoznaj się z regulaminem sklepu
  •  Wybierz dogodny dla siebie sposób dostawy Wybierz dogodny dla siebie sposób dostawy
  •  Poznaj naszą politykę zwracania zakupionych towarów Poznaj naszą politykę zwracania zakupionych towarów
50 Przedmioty

Komentarze

Napisz swoją opinię

Migdał słupek

Migdały – to nasiona migdałowca największym producentem migdałów jest Kalifornia. Spotkać go można w postaci drzewa lub w formie krzewu. Ma luźną, rozpostartą, jasnozieloną koronę, ciemnobrązową korę pnia, a sześciocentymetrowe, wąskie i lancetowate liście o piłkowanych brzegach opadają przed zimą. Migdały rozwijają się w łupinie otoczonej łuską. Dojrzewanie migdałów powoduje wysychanie i pękanie, odsłaniając łupinę otaczającą migdał. Migdały wysychają w sposób naturalny w łupienie do momentu zbioru. Wyróżnia się migdały słupek, płatek a także w całości.

Skład: Migdały zawierają: tokoferole - witamina E, mangan, magnez, miedź, błonnik, ryboflawinę - witamina B2, białko.

Napisz swoją opinię