Orzech pekan

12,99 zł
Brutto

Pekan - największą zaletą orzechów pekan jest to, że mimo kaloryczności zawierają ogromną ilość tłuszczy nienasyconycy. Orzechy pekanowe są idealnym wparciem podczas ograniczaniu tzw. "złego" cholesterolu. Orzech Pekan to ogromne źródło antyoksydantów, które wyróżniają je spośród innych orzechów.

Skład: Orzechy Pekan to źródło witaminy E, kwasu elagowego, który jest pożytecznym polifenolem, przyczyniającym się do wzmacniania układ odpornościowy. W orzechach pekan znaleźć można także witaminę C i K oraz inne witaminy z grupy B, oraz niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu związki mineralne: wapń, żelazo, magnez, potas, sód.

Waga
Ilość

  • Przed zakupami zapoznaj się z regulaminem sklepu Przed zakupami zapoznaj się z regulaminem sklepu
  •  Wybierz dogodny dla siebie sposób dostawy Wybierz dogodny dla siebie sposób dostawy
  •  Poznaj naszą politykę zwracania zakupionych towarów Poznaj naszą politykę zwracania zakupionych towarów
49 Przedmioty

Komentarze

Napisz swoją opinię

Migdały kalifornijskie

Migdały – to nasiona migdałowca największym producentem migdałów jest Kalifornia. Spotkać go można w postaci drzewa lub w formie krzewu. Ma luźną, rozpostartą, jasnozieloną koronę, ciemnobrązową korę pnia, a sześciocentymetrowe, wąskie i lancetowate liście o piłkowanych brzegach opadają przed zimą. Migdały rozwijają się w łupinie otoczonej łuską. Dojrzewanie migdałów powoduje wysychanie i pękanie, odsłaniając łupinę otaczającą migdał. Migdały wysychają w sposób naturalny w łupienie do momentu zbioru. Wyróżnia się migdały słupek, płatek a także w całości.

Skład: Migdały zawierają: tokoferole - witamina E, mangan, magnez, miedź, błonnik, ryboflawinę - witamina B2, białko.

Napisz swoją opinię