Orzeszki ziemne w skorupie

1,66 zł
Brutto

Arachidowe (ziemne), orzech ziemny, zwany także orzachą, to jednoroczny gatunek. Arachis hipogea z rodziny Leguminosae – strączkowate. Pochodzi z Ameryki Południowej głównie Brazylia i Peru, jednakże często jest uprawiany w krajach tropikalnych i subtropikalnych. Orzeszki ziemne to znakomite źródło białka, tłuszczu i błonnika. Zawierają głównie jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które obniżają poziom niekorzystnego dla organizmu cholesterolu frakcji LDL i zmniejszają stężenie lipidów w surowicy krwi.

Skład: Ponadto, orzeszki bogate są w: witaminę E, kwas foliowy, składniki mineralne potas, magnez, cynk, błonnik pokarmowy i związki fenolowe, a wśród nich resweratrol.

Waga
Ilość

  • Przed zakupami zapoznaj się z regulaminem sklepu Przed zakupami zapoznaj się z regulaminem sklepu
  •  Wybierz dogodny dla siebie sposób dostawy Wybierz dogodny dla siebie sposób dostawy
  •  Poznaj naszą politykę zwracania zakupionych towarów Poznaj naszą politykę zwracania zakupionych towarów
50 Przedmioty

Komentarze

Napisz swoją opinię

Migdał płatek

Migdały – to nasiona migdałowca największym producentem migdałów jest Kalifornia. Spotkać go można w postaci drzewa lub w formie krzewu. Ma luźną, rozpostartą, jasnozieloną koronę, ciemnobrązową korę pnia, a sześciocentymetrowe, wąskie i lancetowate liście o piłkowanych brzegach opadają przed zimą. Migdały rozwijają się w łupinie otoczonej łuską. Dojrzewanie migdałów powoduje wysychanie i pękanie, odsłaniając łupinę otaczającą migdał. Migdały wysychają w sposób naturalny w łupienie do momentu zbioru. Wyróżnia się migdały słupek, płatek a także w całości.

Skład: Migdały zawierają: tokoferole - witamina E, mangan, magnez, miedź, błonnik, ryboflawinę - witamina B2, białko.

Napisz swoją opinię