Migdał słupek

6,99 zł
Brutto

Migdały – to nasiona migdałowca największym producentem migdałów jest Kalifornia. Spotkać go można w postaci drzewa lub w formie krzewu. Ma luźną, rozpostartą, jasnozieloną koronę, ciemnobrązową korę pnia, a sześciocentymetrowe, wąskie i lancetowate liście o piłkowanych brzegach opadają przed zimą. Migdały rozwijają się w łupinie otoczonej łuską. Dojrzewanie migdałów powoduje wysychanie i pękanie, odsłaniając łupinę otaczającą migdał. Migdały wysychają w sposób naturalny w łupienie do momentu zbioru. Wyróżnia się migdały słupek, płatek a także w całości.

Skład: Migdały zawierają: tokoferole - witamina E, mangan, magnez, miedź, błonnik, ryboflawinę - witamina B2, białko.

Waga
Ilość

  • Przed zakupami zapoznaj się z regulaminem sklepu Przed zakupami zapoznaj się z regulaminem sklepu
  •  Wybierz dogodny dla siebie sposób dostawy Wybierz dogodny dla siebie sposób dostawy
  •  Poznaj naszą politykę zwracania zakupionych towarów Poznaj naszą politykę zwracania zakupionych towarów
50 Przedmioty

Komentarze

Napisz swoją opinię

Orzeszki Ziemne Prażone

Pistacje, to gatunek orzechów, które stanowią cenne źródło witamin z grupy B. Oprócz tego jest cennym zasobnikiem biotyny, tiaminy, ryboflawiny, niacyny oraz kwasu pantotenowego. Obok witamin, pistacje są magazynem ważnych w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu minerałów. Pistacje doceniane są za cenne właściwości antyoksydacyjne, a to za sprawą przeciwutleniaczy. Ponadto zawierają bardzo wysoki poziom gamma-tokoferolu, odmiany witaminy E, która powszechnie uważana jest za witaminę młodości. To jedyne orzechy, które zawierają tak znaczącą ilość karotenoidów, mających pozytywny wpływ na zdrowie człowieka. Poza tym, pistacje to świetne źródło błonnika które wspomagają utrzymanie prawidłowej masy ciała. Skład: Pistacje zawierają: potas, żelazo, fosfor, miedź, magnez, mangan.

Napisz swoją opinię